Rabu, 18 November 2015

Jelly Gamat Gold G

Jelly Gamat Gold G adalah makanan kesihatan herba yang diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi yang timun laut (gamat emas) spesis Stichopus variegatus laut emas spesies timun yang adalah yang terbaik di dunia dan merupakan salah satu produk herba yang terbaik yang dihasilkan oleh PT. GNE ANTARABANGSA. Produk herba dan juga ekstrak gamat jenis emas Golden Stichopus variegatus yang mempunyai banyak bahan-bahan aktif di dalamnya adalah berguna untuk merawat pelbagai jenis penyakit, merawat semua jenis luka dan menghilangkan parut.

Kajian di China mendedahkan bahawa Timun Laut (gamat emas) juga mengandungi glikosida saponin. Komponen ini mempunyai struktur yang sama dengan komponen aktif ginseng, ganoderma, dan herba tonik yang terkenal. Kajian di China menunjukkan kehadiran anti kanser dalam saponin dan polisakarida yang terkandung dalam Timun Laut. Kajian moden telah membuktikan bahawa jelly gamat gold g boleh digunakan sebagai tonik dan pemakanan tambahan.

Penyelidikan moden telah membuktikan bahawa Timun Laut bermanfaat untuk inflam-matory penyakit otot, artritis terutama reumatoid, osteoartritis, dan ankylosing spondylitis (penyakit reumatik yang memberi kesan kepada tulang belakang).

Kesan ke atas HIV / AIDS: Dalam kajian perubatan, Lectin telah didapati mempunyai kesan terapeutik pada Human Immunodeficiency Virus (HIV). Keputusan ujian makmal menggunakan sel limfoid, menunjukkan bahawa lektin tumbuhan yang dikenali sebagai jacalin, sempurna dapat menghalang virus HIV. Selain keupayaan untuk agglutinate sel-sel yang sangat berbahaya, Lectin juga berfungsi sebagai petunjuk tumor.

Bukan itu sahaja, pakar-pakar kajian tentang jelly gamat menunjukkan bahawa gamat sangat berkesan sebagai penyelesaian yang sempurna untuk mengatasi pelbagai penyakit dan juga berguna sebagai antiseptik tradisional.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar